Bezmetalna keramika (emax)

Lijepi i zdravi zubi odraz su brige i svijesti o važnosti vlastitog zdravlja. Kvalitetna oralna higijena preduvjet je zdravlja zuba, dok na položaj, boju i veličinu pojedinac ne može utjecati bez pomoći stomatologa. Osim funkcionalnosti, pri izradi plombi, krunica i mostova, danas je potrebno zadovoljiti visoke estetske zahtjeve pacijenata.

Mostovi i krunice izrađeni od pune keramike mogu vjerno reproducirati prijašnje stanje, jednako kao i korigirati boju, oblik, veličinu i položaj zuba. Estetika bezmetalne keramike, nemjerljivo je ispred ostalih keramičkih sustava i zato se koristi  za korigiranje prednjih zuba. Razlog tomu je činjenica da ona, isto kao i zub, propušta svjetlost, djeluje ”živo” i stoga ju je nemoguće uočiti u zubnom nizu.

U slučaju caklinskih nepravilnosti (oboljenja i hrapavost) na vidljivim plohama prednjih zuba keramička ljuskica je primjerenije rješenje. Jednako kao i kada je potrebno korigirati položaj ili dužinu zuba.

Kod stražnjih zuba, zbog potrebne izdržljivosti u području velikih žvačnih sila, primjerenija je keramika koja za podlogu ima metal ili cirkon.

Uz suvremene estetske materijale i metode u našem laboratoriju možemo zadovoljiti gotovo sve vaše zahtjeve. Time bijeli zubi prestaju biti privilegija rijetkih sretnika, a takvu priliku je teško ne iskoristiti.