Implantati

Zubni implantat je sofisticirani titanski vijak koji se ugrađuje u čeljusnu kost kako bi zamijenio korijen izgubljenog prirodnog zuba. Implantati su kozmetička zamjena za pojedinačni ili niz zuba koji su izgubljeni uslijed propadanja ili traume. Implantati se vežu za kost kako bi napravili čvrst temelj za zamjenski zub ili zube.

Postupak umetanja implantata tipično ima tri koraka: umetanje implantata, oseointegracija (razdoblje zacjeljivanja čeljusne kosti) i na kraju ugradnja zubnog nadomjestka (krunice ili mosta).

Krajnji rezultat ... zamjenski zubi koji imaju izgled, osjećaj i funkciju istovjetnu prirodnim zubima. Posramljenost, iritacija i samokritičnost koju doživljavaju osobe kojima nedostaju pojedini zubi, osobe koje nose proteze ili osobe koje su prošle kroz neku od starijih metoda zamjene zuba doživljavaju novi val samopouzdanja koji dolazi sa stalno ugrađenim zubima na implantatima.

Uz napredovanje stomatologije, koja sve više ulaže u najviše istraživani i najuspješniji tretman u stomatologiji do danas, implantati se danas smatraju standardom stomatološke njege za mnoge oralne probleme. Od zamjene jednog zuba, do potpune rehabilitacije usta fiksnim zamjenskim zubima na implantatima, do jednostavno pouzdanih nosača za proteze, stomatološki implantati postali su rutinski tretman u stomatološkoj praksi.